Wat te doen in Valencia?

Wat te doen in Valencia? 8 dingen die je sowieso gezien moet hebben!

Heb je een stedentrip naar Valencia op de planning staan en wil je weten welke dingen je sowieso gezien moet hebben? Wij hebben de 8 leukste dingen die je sowieso gezien moet hebben in Valencia voor je op een rijtje gezet.

1.Ciutat de las Artes

Ciudad de las Artes bestaat uit zes gebouwen (L’Hemisferic, Museo de la Ciencias Príncipe Felipe, L’Agora, L’Umbracle en Palau de les Arts Reina Sofia). De gebouwen zijn ontworpen door de architect Santiago Calatrava en de bouw is begonnen in 1989.

Het is erg leuk om hier foto’s te maken en om hier doorheen te lopen. Ook zit er hier een bekende club genaamd Mya. In de zomer gaat ook de club L’Umbracle lopen. Deze club ligt in de botanische tuin en dit is zeker een aanrader als je van uitgaan houdt! Wil je meer lezen over clubs in Valencia? Lees dan hier. deze blog over goede clubs in Valencia.

2.Casa Montana

Casa Montana is de oudste tapasbar van Valencia. Deze tapasbar die al sinds 1836 bestaat is een echt begrip voor de locals. Casa Montana ligt in de wijk Cabanyal. Casa Montana heeft een goede kaart met diverse soorten tapas, naast de goede tapas serveren zijn ook erg goede wijnen.

Adres: Calle de Josep Benlliure 69

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag: 13:00 t/m 16:00 – 19:30 t/m 23:30 uur

Zondag: 12:30 t/m 16:00 uur

3.Chillen op het strand

Valencia heeft een groot strand. Het strand is ongeveer drie kilometer lang en vanaf april kan je hier ook bedjes huren (deze kosten €7,- voor een hele dag). Bij deze bedjes staan chiringuito’s (dit zijn kleine strandtentjes waar je wat eten en drinken kunt halen). Ga je liever uitgebreid ergens lunchen? Marina Beach Club, Sabbia Beach en La Más Bonita zijn echte aanraders!

4.Steppen door het Turia Park

Het Turia Park is een heerlijk park om doorheen te rijden. Het is een prachtig park van 9 kilometer lang en het wordt gebruikt door de locals om lekker te zonnen of om te sporten.

Vroeger was het Turia Park een rivier, maar deze is uiteindelijk drooggelegd en toen waren er twee opties: of het werd een snelweg naar het strand of een park. Uiteindelijk zijn de inwoners in opstand gekomen tegen het idee van de snelweg en toen is het een park geworden.

Een ideale manier om het Turia Park te ontdekken is met Steppi. . In een korte tijd zie je veel van het Turia Park en daarnaast kan je ook nog eens genieten van een heerlijk briesje dat je voelt wanneer je op de step staat, ideaal om af te koelen dus!

5.Winkelen bij Colón

Wanneer je van winkelen houdt is winkelen bij Colón zeker een aanrader. Colón is de grootste winkelstraat van Valencia waar winkels zoals Bershka, Zara, H&M en Stradivarius liggen. Ook liggen de twee grote bekende warenhuizen El Corte Ingles in deze straat.

Ben je een echte winkelliefhebber? Lees hier. meer over shoppen in Valencia.

6.Banco de Espana

Banco de Espana is het bankgebouw van Valencia. In de straat van Banco de Espana staan prachtige palmbomen en aan het einde van deze straat staat het bankgebouw. Deze straat is een prachtige plek om foto’s te maken. De straat ligt vlak bij Plaza de Ayuntamiento (dit is het bekendste plein van Valencia en dit plein is ook zeker een bezoekje waard).

7.Agua de Valencia drinken

Agua de Valencia is hét drankje van Valencia. Dit drankje bestaat uit sinaasappelsap, gin, wodka, cava en Gin. Er zijn veel leuke hotspots waar je heerlijke Agua de Valencia kan drinken. Lees hier. meer over de leukste plekken waar je de lekkerste Agua de Valencia kan drinken.

8.El Carmen (het oude centrum van Valencia) bezoeken

El Carmen is het oude centrum van Valencia. In El Carmen staan prachtige oude gebouwen en daarnaast is het een gezellige wijk om wat te drinken.

Lees hier. meer over de mooiste bezienswaardigheden in El Carmen.

Rent your own steppi