loader image
het logo van Steppi

Top 3 leukste markthallen van Valencia

Valencia heeft veel soorten markthallen. Wij hebben een top 3 gemaakt met de leukste markthallen van Valencia.

1. Mercado de Imprenta

Ben je op zoek naar een leuke markthal midden in het centrum van Valencia? Dan moet je zeker bij Mercado de Imprenta zijn! Deze hotspot is recent geopend. Deze markthal heeft een chique uitstraling en daarnaast kun je hier ook nog eens genieten van de heerlijkste gerechten. Een laat ontbijtje, een lunch en/of diner, alles is mogelijk hier! Naast de ruime keuze aan (Spaanse) gerechten hebben ze hier ook erg goede wijnen.

Adres: Carrer de la Mascota 17

Openingstijden:

Woensdag, donderdag en zondag: 12:00 t/m 0:00 uur.

Vrijdag en zaterdag: 12:00 t/m 0:30 uur.

2. Mercado Central

Mercado Central is de grootste markthal van Valencia en. Mercado Central heeft maar liefst 1.200 verschillende kramen waar ze producten verkopen zoals onder andere groente, fruit, kruiden, vis, vlees en Spaanse specialiteiten. Je kan hier ook terecht voor een hele goedkope lunch, ze verkopen hier belegde broodjes voor maar liefst 1 euro.

Adres: Plaza de la Ciutat de Bruges s/n

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag: 7:30 t/m 15:00 uur

3. Mercado de Colón

Mercado de Colón is een leuke markthal midden in de duurste wijk van Valencia genaamd Gran Via. Omdat de inwoners van deze wijk Mercado Central te ver vonden en zij graag een eigen markthal wilden, is Mercado de Colón gebouwd. De ene kant van de Mercado is in de stijl van Valencia gebouwd (dit is te zien aan de sinaasappels die je aan deze kant ziet) en de andere kant is in de stijl van Barcelona gebouwd (dit is te zien aan de gaudi-stijl). In deze markthal zitten erg goede restaurants en ook kun je er terecht voor een lekker drankje.

Adres: Carrer de Jorge Juan 19

Openingstijden:

Maandag t/m zondag: 7:30 t/m 2:00 uur.

Rent your own steppi