het logo van Steppi

Stedentrip Valencia

Heb je in gedachte om een stedentrip naar Valencia te boeken? Dit is zeker een aanrader! Valencia is een geweldige stad als je van lekker eten, gezelligheid en mooie gebouwen houdt. In deze blog vertellen wij jou wat praktische tips zodat jij gerust aan je stedentrip naar Valencia kan beginnen. Wij hopen jou snel te zien in deze prachtige stad.

Vliegveld

Al vanaf 2/2,5 uur vliegen vanaf Nederland/België ben je op het vliegveld van Valencia. Het vliegveld van Valencia is een prettig vliegveld waar alles erg goed geregeld is. Als je alleen met handbagage reist, sta je al binnen 15 minuten buiten. Vanaf het vliegveld kan je een taxi nemen naar het centrum, binnen 12 minuten ben je al in het centrum (dit kost ongeveer €20,-). Of je kan gebruik maken van het openbaar vervoer (neem hiervoor metro 3 of 5 richting Rafelbunyol of Maritim) en stap dan uit bij Xàtiva (van het vliegveld tot aan het centrum ben je ongeveer 35 minuten onderweg).

Vervoer in Valencia

Een gemakkelijke manier om jezelf te vervoeren door het centrum van Valencia is met een step van Visit Steppi.

Binnen een korte tijd kan je veel zien van de stad, ideaal wanneer je op een stedentrip gaat. Daarnaast is het in de zomer erg warm in de stad, met een step voel je altijd een heerlijk briesje en daarnaast hoef je alleen maar te staan. Perfect dus met het warme weer! Ook kunnen de steps makkelijk geparkeerd worden aan een fietspaal zodat je bijvoorbeeld lekker wat kunt drinken op een terras.

Boek jouw Visit Steppi. hier.

Activiteiten in Valencia

Er zijn genoeg leuke dingen om te doen in Valencia. Een leuke manier om alle highlights in een korte tijd te zien is met een tour van Steppi. Tijdens deze tour rij je samen met één van onze tourguides langs alle highlights van Valencia.

Lees hier meer over de Visit Tours van Steppi.

Ontdek je toch liever zelf de stad? Het is ook mogelijk om de steps voor een dag te huren en om zelf de stad te ontdekken. Wanneer je een Steppi boekt, krijg je een exclusieve toegang tot onze app waar alle hotspots in staan inclusief leuke routes die je kunt rijden.

Restaurants in Valencia

Valencia heeft een ruim aanbod aan goede restaurants. Van internationale keuken tot aan authentieke Spaanse tapas, alles is mogelijk hier!

Wil je naar een restaurant waar je naast het heerlijke eten ook nog eens leuke foto’s kan maken? Lees dan hier meer over Instagrammable restaurants in Valencia.

Wil je je dag goed beginnen met een heerlijk ontbijt? Lees dan hier meer over leuke ontbijttentjes in Valencia.

Of heb je zin in goede paella? Bekijk hier de top 3 van beste paella restaurants van Valencia.

Hoeveel dagen heb ik nodig in Valencia?

De stad is niet heel erg groot, binnen 3 dagen kan je de hele stad wel zien. Wij raden je aan om een dagje het strand te bezoeken, 1 dag naar het centrum te gaan en een andere dag om de andere wijken van Valencia te bezoeken.

¡Hasta pronto en València!

Rent your own steppi