loader image
het logo van Steppi

De mooiste bezienswaardigheden in het oude centrum van Valencia

Het oude Centrum van Valencia (El Carmen) is een gezellige wijk met veel soorten boetiekjes, barretjes en restaurants. Daarnaast zijn er veel prachtige bezienswaardigheden in El Carmen. Wil je weten wat de mooie bezienswaardigheden in El Carmen zijn? Lees dan zeker verder.

Torres de Serranos

Vroeger had Valencia stadsmuren, maar tot aan het midden van de 19e eeuw zijn deze afgebroken. Het enige wat hier nog van over is zijn de toegangspoorten genaamd Torres de Serranos. Het is mogelijk om de toren te beklimmen, wel alleen als het droog is. Voor maar twee euro kan je de toren beklimmen en kan je genieten van het prachtige uitzicht!

Adres: Plaza de los Fueros

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag: 9:30 – 19:00 uur

Zondag: 9:30 – 15:00 uur

Mercado Central

Mercado Central is de grootste markthal van Valencia en. Mercado Central heeft maar liefst 1.200 verschillende kramen waar ze producten verkopen zoals onder andere groente, fruit, kruiden, vis, vlees en Spaanse specialiteiten. Je kan hier ook terecht voor een hele goedkope lunch, ze verkopen hier belegde broodjes voor maar liefst 1 euro. Mercado Central is zeker een aanrader en erg leuk om doorheen te lopen!

Adres: Plaza de la Ciutat de Bruges

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag: 8:30 – 14:00 uur

Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen is de centrale plek van het oude centrum van Valencia. Op dit plein zijn de kathedraal en het vredespaleis te vinden. Deze kathedraal is voor twee euro te beklimmen. Daarnaast staat er op dit plein een fontein waar een man bovenop staat. Deze man staat symbool voor de Turia rivier, ook staan er acht vrouwen bij die symbool staan voor de kanalen die erbij horen. Daarnaast zijn er op Plaza de la Virgen vele terrasjes waar je heerlijk kan genieten van de zon onder het genot van een hapje en een drankje.

Plaza de la Reina

Plaza de la Reina is een bekend plein in Valencia waar leuke terrasjes en winkels zijn te vinden. De pleinen Plaza de la Reina en Plaza de la Virgen grenzen aan elkaar, het is daarom erg leuk en gemakkelijk om beide pleinen te bezoeken.

Een perfecte manier om El Carmen te ontdekken is via Steppi. Een step is een ideaal vervoersmiddel, je kan je alle bezienswaardigheden in korte tijd zien.

Rent your own steppi